Algemene Voorwaarden standhouders 2025

Artikel 1 – Definities
1.1
Organisatie: Stichting Floating Pasar, organisator van het evenement.
1.2
Huurder: De natuurlijke persoon of rechtspersoon die een standplaats/kraam huurt tijdens het festival Floating Pasar.
1.3
Evenement: Het festival Floating Pasar zoals georganiseerd door de Stichting, op de overeengekomen data.
1.4
Standplaats/kraam: De toegewezen ruimte en/of constructie bedoeld voor verkoop of promotie.


Artikel 2 – Toepasselijkheid
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de organisatie en de huurder met betrekking tot het huren van een standplaats/kraam tijdens Floating Pasar.
2.2 Afwijkingen van deze voorwaarden zijn slechts geldig indien schriftelijk overeengekomen.


Artikel 3 – Reservering en betaling
3.1 Reservering van een standplaats is pas definitief na ontvangst van het volledig ingevulde inschrijfformulier én de volledige betaling van de huursom.
3.2 Betaling dient te geschieden binnen de gestelde termijn zoals vermeld in de bevestiging.
3.3 Bij annulering door de huurder wordt geen restitutie verleend, tenzij anders overeengekomen.


Artikel 4 – Inrichting en gebruik van de standplaats
4.1 De huurder is verantwoordelijk voor het inrichten van de standplaats binnen de vastgestelde tijden en volgens de aanwijzingen van de organisatie.
4.2 Verkoop en/of promotie mag enkel plaatsvinden binnen de grenzen van de toegewezen standplaats.
4.3 Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie luide muziek af te spelen, open vuur te gebruiken, of gevaarlijke stoffen te hanteren.
4.4 De huurder is verplicht de kraam netjes en verzorgd achter te laten na afloop van het evenement.


Artikel 5 – Aansprakelijkheid en risico
5.1 Deelname aan het evenement en het gebruik van een standplaats geschieden volledig op eigen risico van de huurder.
5.2 De organisatie is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van goederen van de huurder, noch voor gevolgschade of gederfde inkomsten.
5.3 De organisatie is niet aansprakelijk voor schade of ongemakken voortvloeiend uit weersomstandigheden of andere overmachtsituaties, waaronder regen, wind, storm, hitte of overheidsmaatregelen.
5.4 De huurder is zelf verantwoordelijk voor een passende verzekering van zijn of haar goederen en voor het treffen van maatregelen tegen weersinvloeden.


Artikel 6 – Verzekering en vergunningen
6.1 De huurder is zelf verantwoordelijk voor het naleven van wettelijke voorschriften, waaronder eventuele benodigde vergunningen, registraties of belastingen (zoals BTW-plicht of voedselveiligheid).
6.2 De huurder dient zelf zorg te dragen voor een aansprakelijkheidsverzekering indien van toepassing op zijn of haar activiteiten.


Artikel 7 – Veiligheid en instructies
7.1 De huurder is verplicht zich te houden aan alle veiligheidsinstructies van de organisatie, hulpdiensten en bevoegde instanties.
7.2 De organisatie behoudt zich het recht voor om bij gevaarlijke situaties of overtredingen van deze voorwaarden de standplaats onmiddellijk te sluiten zonder recht op restitutie.


Artikel 8 – Toewijzing standplaatsen
8.1 De organisatie bepaalt de indeling en toewijzing van de standplaatsen. Verzoeken van huurders worden indien mogelijk in overweging genomen, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
8.2 Het is niet toegestaan een toegewezen standplaats door te verhuren of over te dragen aan derden zonder schriftelijke toestemming van de organisatie.


Artikel 9 – Afval scheiden en milieustraat
9.1 De huurder is verplicht afval te scheiden volgens de richtlijnen van de organisatie. Dit houdt onder meer in dat papier, plastic, glas, organisch afval en restafval in de daarvoor bestemde containers worden gedeponeerd.
9.2 Op het terrein is een milieustraat ingericht waar gescheiden afval afgegeven kan worden. De huurder is verantwoordelijk voor het regelmatig afvoeren van afval naar deze milieustraat.
9.3 Het is niet toegestaan afval achter te laten op of rondom de standplaats. Bij overtreding kunnen schoonmaakkosten worden doorberekend aan de huurder.
9.4 Eventuele instructies met betrekking tot afvalbeheer vanuit de organisatie dienen strikt te worden opgevolgd.


Artikel 10 – Duur en tijden van het evenement
10.1 Het evenement vindt plaats op 15 en 16 augustus 2025.
10.2 Opbouw- en afbreektijden worden vooraf per e-mail of in het draaiboek verstrekt en dienen strikt te worden nageleefd.
10.3 De huurder dient op beide dagen aanwezig te zijn en zijn/haar kraam tijdens de openingsuren bemand te houden.


Artikel 11 – Slotbepalingen
11.1 De organisatie behoudt zich het recht voor om het evenement te verplaatsen, in te korten, uit te stellen of te annuleren in geval van overmacht of andere omstandigheden buiten haar wil.
11.2 In dergelijke gevallen kan de organisatie niet gehouden worden tot vergoeding van schade of restitutie, behoudens uitzonderingen naar redelijkheid.
11.3 Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement van de organisatie.


Toevoeging op de Algemene Voorwaarden: Specifieke bepalingen voor foodstandhouders

Artikel 12 – Aanvullende voorwaarden voor foodstands
12.1 Foodstandhouders die werken met frituur, bakplaten, grills of barbecues zijn verplicht om beschermende platen of matten te plaatsen op de grond onder en rondom de apparatuur, ter bescherming van het natuursteen op Plein 1940.
12.2 Eventuele schade aan het natuursteen (zoals vetvlekken, brandplekken of andere aantastingen) wordt volledig verhaald op de huurder.
12.3 Foodstandhouders zijn verplicht te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving inzake voedselveiligheid, zoals opgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
12.4 De huurder dient te beschikken over de juiste vergunningen en/of meldingen voor het bereiden en verkopen van voedsel, inclusief eventueel een geldige
standplaatsvergunning en exploitatievergunning indien vereist.
12.5 De standplaats dient te allen tijde schoon en hygiënisch gehouden te worden. Bereidings- en uitgifte plekken moeten voldoen aan HACCP-richtlijnen of vergelijkbare hygiënecodes.
12.6 Afval, vetresten, verpakkingsmateriaal en overige resten dienen te worden gescheiden en gedeponeerd in de daartoe bestemde afvalbakken of -containers. Afval mag nooit achtergelaten worden op of rondom de standplaats.
12.7 Water, gas en elektriciteit dienen veilig te worden aangesloten en gebruikt. Het gebruik van gasflessen is enkel toegestaan wanneer deze op veilige wijze zijn opgeslagen en gebruikt volgens brandweervoorschriften.
12.8 Het is verboden om vet of vloeistoffen in het riool, op de grond of in de plantenbakken te lozen.
12.9 Foodstandhouders dienen altijd over een brandblusser (minimaal 6 liter poeder of schuim) en een blusdeken te beschikken bij gebruik van open vuur of hete apparatuur.
12.10 Bij constatering van gevaarlijke situaties, overmatige rookontwikkeling of sterke geuroverlast behoudt de organisatie zich het recht voor om de voedselbereiding direct stop te zetten.